Abszolút varázslat az Alhambra

kalandos Kate -ban társult linkeket tartalmaz. Ha ezen linkeken keresztül vásárol, akkor jutalékot fogok keresni, ha Önnek külön költségeket jelentenek. Kösz!

Ossza meg a Twitteren
Megosztani Facebookon
Ossza meg a Pinterest -en
Ossza meg az e -mailben

Életemben néhány utazási pillanatot megtapasztaltam, annyira varázslatos, lélegzetelállító, annyira lenyűgöző, hogy elmaradtak nekem.

Nem gyakoriak. 28 ország meglátogatása után csak körülbelül öt olyan esetre gondolok, amelyek annyira mélyen érintettek. És az egyik a granadai Alhambra látogatása volt.

Az Alhambra a 14. század közepén épült a mór hercegek palotájaként. Miután a mórokat 1492 -ben kiszállították Spanyolországból, a keresztények továbbra is palotaként használják. Washington Irving az Alhambra -ban élt, és a 19. században írt róla, és később az UNESCO világörökség részévé vált.

Egy sétával kezdtem a talajon.

A sétán láthatja azt a területet, amely a piacok, üzletek és otthonok elhelyezésére szolgált. Ezeket a helyeket azóta megsemmisítették. Emlékeztetett nekem Angkor Wat -ra, ahol az egyetlen fennmaradó struktúra az, amelyet évszázadok óta álltak.

A Nasrid paloták

A jegye valószínűleg arra irányítja Önt, hogy kezdje meg látogatását a Palacio naziárusokban, vagy a Nasrid palotákban – a leglátványosabb épületekben. Ezek azok az épületek, amelyek a Granadan Royalty -t fogadták.

A Palacios nazáriumok szobák, udvarok és folyosók sorozatát tartalmazzák, mindegyik szépen díszítve. Úgy tűnik, hogy minden felületet a lehető legbonyolultabban faragják.

A mennyezet különösen feltűnő volt.

Vessen egy pillantást az egyik közeli falra:

És ez egyre jobb lett. Sok szoba ablakai az egész Granada -ra néztek.

Ezek a szobák körülvették a buja növényzettel töltött udvarokat.

Itt kezdődött el. Megfordultam egy sarkon, és elég hangosan sóhajtok, boldogsággal. Az Alhambra éppen olyan gyönyörű volt.

Szeretném, ha jobban továbbadhatnám, de ebben bíznod kell bennem – semmi sem hasonlít az Alhambra személyesen.

Még a helyszíntől elrejtett szobák – akárcsak a szolgák negyedéi – tele voltak szépséggel.

Egyetlen részlet sem túl kicsi az Alhambra számára. Imádtam a kis érintéseket, mint például minden szobában a kölyklyukak, mindegyikük ugyanolyan bonyolultan faragott, mint a környező falak és oszlopok.

És a legszebb rész? Az udvar a medencével.

BOLDOGSÁG. Tiszta, abszolút boldogság. Ez az épület nem lehetett szebb.

Az Alcazaba

A palotákkal szemben az Alcazaba található. Leginkább a katonai történelem szempontjából érdekes, és a szépség szempontjából még a palotákhoz sem közeledik.

De – az Alcazaba az, ahol a legjobb kilátás nyílik Granada -ra.

Mássz a legmagasabb toronyhoz, és ez a kilátás:

Nem rossz, mi?

A Generalife

Az Alhambra meglátogatásának fináléja a Generalife – vagy a Generalissimo, ahogy a látogatásom során hívtam. Ez volt a Granada jogdíjának nyaralási és szabadidős otthona.

A Generalife a tökéletes hely a látogatás befejezéséhez – kényelmes ütemben vándorolhat a kertekben, vagy ülhet egy padon, és késő délutáni kilátást nyújthat az Alhambra és a városra. Miután annyi szépséget tapasztalt, jó, ha megkapja ezt a lehetőséget, hogy tükrözze.

Innentől kezdve ez egy utolsó séta a kerteken, amely az Alhambra kijáratához vezet.

Tippek az Alhamabra meglátogatásához

Foglalja le a jegyét előre. Hilary barátom arra kért, hogy tegyem ezt, de gondoltam, hogy biztonságban vagyok, mert csak március volt. Nem így. A jegyeket bizonyos időpontokra osztják, és végül egy órával ültem, hogy öljem.

Készüljön fel egy felfelé mászásra. Ez egy hosszú, felfelé mutató séta az Alhambra felé – ez egyike azoknak, akik néhány perc múlva kimerítenek téged! Nagyon megvalósítható; Csak ügyeljen arra, hogy kényelmes cipőt viseljen.

Vizsgálja meg alaposan a jegyét. Négy órás tartózkodást kap az Alhambra-ban, és az egyik órát a paloták számára fenntartják. Legyen nagyon óvatos, hogy ne hagyja ki ezt az ablakot, mivel ők az Alhambra legjobb része. A palota ideje alatt nem engedhetik meg az Alcazabában vagy a Generalife -ben.

Hagyja ki az audio útmutatót, és szerezzen be egy írásbeli útmutatót. Megkaptam az audio útmutatót, mert nem sokat tudok az Alhambráról vagy a Mór Andalúzia történetéről – de bárcsak nem lennék. A 80 -as évekből vezeték nélküli telefon viselésekor kellett viselnem, és a párbeszéd sajtos volt, amelyet egy műfaj Washington Irving mesélt el.

Nem kell kapkodni. Annyira be kell venni egyszerre. Hallottál már azokról a japán turistákról, akik szó szerint beteggé tették magukat Firenzében, mert zavarodtak attól, hogy annyira szépen legyenek? Az Alhambra ilyen. Néhány szünetet tartottam, és összesen három órát töltöttem az Alhambrában (de mindig sokkal gyorsabban megyek, mint egy társsal).

Ez a legutóbbi emlékezet egyik abszolút kedvenc utazási élménye. Ha egy dél -spanyolországi kirándulást tervez, akkor feltétlenül bele kell foglalnia Granada -t és az Alhambra -t.

Kapjon e -mailtnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *