Kaifeng, Kína: 5 tennivaló egy nap alatt (az útitervünk)

, hogy azt mondjam, hogy nem sokat tudtam a Kaifengről, hogy cukrot készítsen. Az igazság az, hogy még azt sem tudtam, hogy ez a város létezik, amíg már ott voltam.

Honnan származom, Kaifeng hallhatatlan. A történelem tankönyveinkben nincs rámutatni. Nem látjuk a hírekben. A Kínáról tudunk nagy részét elsősorban Pekingre, Sanghajra és Hongkongra (és a Spratlys -on folytatott vitainkra) korlátozódik. Nem csoda, hogy Kaifengben minden látvány, amelyet láttam, meglepetés volt. Minden fordulás, amelyet megtettem, megvilágosodás volt. Ennek ellenére valahogy furcsán ismerősnek érezte magát: jó utcai ételeket, történelmi templomokat, vastag nyelvű akadályt és a helyiek melegét.

Lehet, hogy ismerem a Kaifenget, de ez a kínaiak számára döntő város. Kína nyolc ősi fővárosának egyike, mivel a Song-dinasztia alatt a politikai, gazdasági és kulturális központ (960-1127). De gyökerei több mint 2700 évvel ezelőtt vezethetők vissza, így Kínában az egyik legkorábban folyamatosan lakott település.

Sajnos csak egy teljes nap volt, hogy felfedezzük ezt a történelmi várost. Itt vannak azok a helyek, amelyeket meglátogathattunk.

Mi vonatkozik ebben az útmutatóban?

1. Ismerkedjen meg egy ikonnal a Lord Bao templomban.
2. Menj vissza az időben a Millennium City Parkba.
3. Song Royal Street
4. Minta a helyi finomságokat.
5. Takarmány a dobtorony éjszakai piacán.

További ötletek a YouTube -on

1. Ismerkedjen meg egy ikonnal a Lord Bao templomban.

Lord Bao templom
A háztartási név Kínában, Lord Bao Zheng (vagy Bao Gong) volt egy kormánytisztviselő, aki a Song Dynasztia császárja, Renzong uralkodása alatt állt. Szolgálata során a méltányosságot és az őszinteséget is bizonyította, hogy még a gazdagok és a hatalmas besugárzással is büntetőeljárást tett, és annyira nagybátyját ítélte el, hogy ő lett a megsemmisíthetetlen igazságszolgáltatás ikonja.

Kaifengben, ahol Lord Bao szolgált, a tiszteletére épített emlékművet áll. A templomkomplexumnak számos épülete van, amelyekben egy kiállítási csarnok, egy második templom, valamint egy szoba található, amely Lord Bao viaszfiguráját mutatja be, és az egyik legenda jelenetét mutatja be róla, amely réz- és bronz giljotinokat tartalmaz.

2. Menj vissza az időben a Millennium City Parkba.

A Qingming Riverside Landscape néven is ismert, a Millennium City Park a Song Dynaster Realist művész, Zhang Zeduan népszerű festményét újjáépíti, a „Riverside Scene” -nek.

Gondolj rá, mint egy vidámparkra, ahol minden fordulóban a történelem és a kultúra tanulságai vannak. A túrák helyett a nap folyamán bemutatják a helyi életmódot. A cselekvéscsomagolt kaszkadőr show helyett az ősi élvezet formáinak kezelése, beleértve a székes kaszkadőr előadásokat is.

A millenniumi városi parkban
A millenniumi városi parkban
A millenniumi városi parkban
A millenniumi városi parkban
Egy stand -eladó, aki társasjátékot játszik.
3. Song Royal Street

Az időbeli korlátozások miatt ezen az utcán vezettünk anélkül, hogy megálltunk, tehát, igen, igen, gyakorlatilag kihagytuk ezt a helyet. (Túl sok időt vettünk enni!)

1988 -ban épült, hogy szimulálja a Real Royal Street -t az északi Song -dinasztia során

4. Minta a helyi finomságokat.

A Kaifeng különleges tulajdonságai szintén megmutatják a konyhájában, és megcsavarodnak néhány kínai klasszikushoz, beleértve a „ponty a tészta” -ot, amely általában édes és savanyú halakba csomagolva van; Párolt kitömött zsemle, amely a népszerű Xiao Long Bao nagyobb és vastagabb változata; A mandula tealeves, egy desszert-ish leves, amely útmutatónk szerint mandula, napraforgómag, sárgabarack és szezámmagból készül, és hinti tetején (ne aggódj. Én is zavart vagyok); és a szamár húsleves, egy leves szamárhússal, mint a fő összetevő.

A tésztába csomagolva ponty.
Kaifeng-stílusú párolt töltött zsemle
5. Takarmány a dobtorony éjszakai piacán.

A legjobbat hagyd a végére. A dobtorony éjszakai piacán a kis élelmiszer -kirándulásunk feltétlenül volt a napunk legfontosabb eseménye (elsősorban azért, mert sertés vagyok, és szeretem az utcai ételeket).

A Gulou téren található, a dobtorony körül helyezve, a Kaifeng éjszakai piacán sok büszkélkedhet. Nem csak az egyik legrégebbi éjszakai piac Kínában, hanem az egyetlen, aki Henan tartományban egész évben nyitva van, még télen is. Nagyon sok a minta, hogy a snackek a legfontosabb prioritás. A globális tömeg-örömöktől, mint például a friss kagylóktól kezdve a helyi kedvencektől, mint például a Kaifeng stílusú Xiao Long Bao, a sokkal szokatlanabb megszerzett ízlésig, mint például a grillezett cikádák és a skorpiók, ez mindent tartalmaz, amit egy étel fontolgatna az arcuk kitöltése. Színes desszertek, például joghurtok és jeges gyümölcskeverékek is rendelkezésre állnak. Az egyik utca mentén az élelmiszer -standok kioszkokká alakulnak, amelyek ruhákat, játékokat és csecsebecséket árusítanak.

Nagyon zsúfolt volt a látogatásunk során.
Friss osztriga.
Néhány sült kenyér.
Sült tofu
Skorpiók a boton. Ki akarja kipróbálni?
Várakozás az ügyfelekre
Kaifeng dobtorony
Snack kioszkok, csak a dobtorony szomszédságában.
További ételek az S -nketyegés!
Hogyan lehet eljutni Kaifengbe, Kína: A Tigerair most közvetlenül Szingapúrból Zhengzhou-ba (T-Th-SU) repül, ahol busszal indulhat vagy kiképezhet Kaifengbe! A Zhengzhouba történő járatok lefoglalásához látogasson el a www.tigerair.com webhelyre.

Külön köszönet a Tigerair -nek, hogy lehetővé tette ezt az utat!

További ötletek a YouTube -on ⬇️⬇️⬇️

Kapcsolódó hozzászólások:

Yuntaishan: 4 festői folt a Kínában, a Yuntai Mountain -ban (egy éjszakai útvonalunk)

Tianzi hegy: Rock and Lore Zhangjiajie -ban, Kína

Avatár úszó hegyek: Pandora megtalálása Zhangjiajie -ban, Kína

Kínai vízum: Hogyan lehet jelentkezni és sikeresen beszerezni

6 Rendkívüli látnivaló a Tianmen -hegységben, Zhangjiajie, Kína

Csábító Guilin: Li River Bamboo Rafting Yangshuo -ba, Kína

Hogyan lehet eljutni Wulingyuan -ba (Zhangjiajie) Guilinból, Kínából

Wulingyuan és Zhangjiajie, Kína: Költségvetési útikalauz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *