Hogyan utazzunk a világon kerekes székben

Feladva: 15/30/15 | 2015. április 30.

Néhány hónappal ezelőtt böngésztem az internetet, amikor találkoztam egy utazási bloggal, amelyet egy ember írt, aki kerekes székben utazott a világon. Órákig elolvastam a blogját, lenyűgözve az, amit tett. Szeretem, ha az emberek nem hagyják, hogy korlátaik visszatartják őket. Imádom, amikor az emberek azt mondják, hogy „tudok”, ahelyett, hogy „nem tudok”. Cory megtestesíti a folyamatban lévő témát ezen a blogon, hogy ha van akarat, ott van egy út. Cory olyan ember, aki nem engedte, hogy a károsodás meghatározza vagy korlátozza őt.

Ő egy inspiráló történet, és bekapcsoltam a blogjába, ezért meghívtam Cory -t, hogy ossza meg történetét és útmutatásait mások számára, akik hasonló helyzetben vannak, és azon gondolkodtam, hogyan lehet az utazást megtenni.

Nomád Matt: Mondj mindenkinek magadról.
Cory: A nevem Cory Lee vagyok, és egy 25 éves utazási rabja vagyok, mogyoróvaj-ínyenc és a Cory Lee-vel teljesen ingyen a Curb mögött álló agy. A grúziai Lafayette apró városában születtem és neveltem. Ez egy meglehetősen unalmas város, de szerencsére anyám szerette utazni, így elég gyakran elindultunk az útra.

Két éves korában diagnosztizáltak gerinc izom atrófiát, és azóta kerekes székben vagyok. A kerekes székemmel 14 országban jártunk, és még több látogatást tervezünk. Mivel a Nyugat -Georgia Egyetemen végzett diplomát a tavalyi marketing diplomával, az összes energiámat a weboldalam növelésére hoztam. Az utazáson és a blogomon való munkán kívül szeretek koncertekre menni, a Netflix-figyelő Netflix-figyelésre (a narancssárga az új fekete a kedvencem), és új ételeket próbálok kipróbálni.

Hogyan kerültél az utazásba?
Anyám tanár volt, így minden nyáron munkavégzést végzett. Ezt az időt arra használtuk, hogy helyben utazzunk, és rengeteg közúti kirándulást tettünk a keleti part mentén. A Disney World népszerű választás volt. Amikor 15 éves voltam, megpróbáltuk a kezünket a nemzetközi utazáshoz, és elmentünk a Bahama -szigetekre. Ezek az utak miatt beleszeretek az utazásba, és megmutatta, hogy a világon annyi van odakint.

Gondolod, hogy a károsodása korlátozni fogja? Mi késztette azt, hogy azt mondta: „Csavarja be, ezt megteszem?”
Anyám mindig azt mondta nekem, hogy „ha nem tudsz felállni, kiemelkedj”, és megpróbálom ezt a mentalitást naponta élni. Lehet, hogy nem tudok fizikailag állni, de tudok állni. Bármit el tudok állni, amire vágyom, mint például az utazás. A károsodás nem korlátozza a világ látását. Megtagadom azt a gondolatot is, hogy a károsodásomnak ilyen hatalma lehet.

Soha nem ismertem igazán más életmódot, tehát azt hiszem, csak megtanultam elfogadni a helyzeteimet, majd szem előtt tartva.

Ez kihívás volt? Hogyan kezeled a naysayers -t?
Az életem során, igen. Ez kihívás volt, különösen, amikor fiatalabb voltam. Kifejezetten emlékszem, hogy általános iskolában voltam, és azon tűnődtem, miért nem tudtam elmenni az egyik terepi kirándulásra. Az ötödik osztályos osztályom néhány éjszakára táborba ment, és az egyik tanárom azt mondta, hogy a fogyatékosságom miatt nem lenne lehetséges menni. Egyszerűen nem gondolták, hogy bármit is tudok csinálni, tehát nem láttak okot arra, hogy menjek.

Anyám dühösen felment a tanárhoz, és elmagyarázta, hogy elmegyek, és hogy minden hallgatónak befogadására van szükségük, nem csak azok, amelyek sétálhatnak.

A táborba való belépés valójában az egyik kedvenc emlékem az általános iskolából. Néhány napig nem volt szórakoztató a barátaimmal a pusztában. Vannak naysayers a világon, de megtanultam ügyfélnek lenni és megvitatni, hogy bár nem tudok pontosan olyan dolgokat csinálni, mint mások, még mindig örülök annak, hogy ott vagyok, és a legjobban megteszem őket képesség.

Milyen korlátai vannak a fogyatékosság miatt?
A gerinc izom atrófiája gyengébbé teszi az izmaimat, mint az átlagos emberé, ami miatt nem tudtam járni, és korlátozza a karjaim felemelésére, átadására stb. Most már igen. Ez a tény folyamatosan a fejemben van, és miért vagyok annyira motivált, hogy láthassam a világot.

Lehet, hogy nem tudok 10 év múlva utazni, de most biztosan szórakozom.

Hogyan lehet megkerülni az úton?
Mindig valakivel utazom, általában anyámmal vagy egy barátommal, mert az egyedüli utazás elég lehetetlen lenne. Hihetetlenül hasznos az, hogy támogatom a repülőgépek beszállását, az ajtókat és az ágyba kerülést, tehát hihetetlenül hasznos, ha valaki ott van velem.

Ezenkívül megpróbálok képet kapni arról, hogy mennyire rendelkezésre állnak bizonyos látnivalók, majd durva útvonalat készítek. Noha sok látnivaló és múzeum elérhető, az utazás megtervezésekor az egyik legjelentősebb akadály a szállítás megtalálása. Sokkal modern országokban rendelkezésre állnak buszok, vonatok és taxik, de ezt az információt nem mindig könnyű megtalálni az interneten. Nem igazán utazom a rendeltetési helyekre, hacsak nem tudom biztosan, hogy könnyen meg tudnék kerülni egyszer.

Remélhetőleg végül megtalálja eztformation will be easier, and I’m certainly trying to help the cause with my site.

In Europe, numerous of the trains are available so it’s fairly easy to get around from city to city, but in the United States, it’s a bit harder and much more expensive because we don’t rely on trains as much.

I’ve waited much more than three hours for an available taxi in Los Angeles before, which is important time during which I could’ve been out exploring the city.

Dolgozol? Or have a savings? how do you afford your travels?
I just started freelance writing and, now that my site is growing, I’ve started making money from it as well. However, in previous years I’ve pretty much became an expert at saving. I literally save every dollar I can in purchase to travel and I also take advantage of SkyMiles and other travel hacking programs. I have the Delta SkyMiles debit card, and for every dollar that I spend, I earn one mile.

I’ll often book family getaways or anything else that I can on my card, and then get them to pay me back, so that I can earn lots of miles. I also like the Hilton HHonors program, because Hilton is one of the most wheelchair-accessible hotel brands. They have roll-in showers and spacious rooms, and often they’ll even have an access lift on the pool.

A lot of people will wonder “what happens if something goes wrong?” Well, what does happen?
Trust me, I’m the king of bad luck. Seriously, if anything can go wrong, it will go wrong with me. I’ve been trapped on a burning bus in Washington, DC. I plugged my wheelchair battery charger into the wall in Germany (with the proper converter) and it blew up. Szó szerint. Sparks were flying and the power in the entire hotel went out for about 15 minutes.

The worst thing that has ever happened to me was in 2007 in Washington, DC. I was there with the global young Leaders conference and started feeling really sick on July 4th. I started throwing up as well as passing out repeatedly. My mother took me to the medical facility and I ended up being admitted for two weeks and missed the entire second half of the conference.

In addition to being severely dehydrated, I also had pneumonia. Pneumonia can be pretty lethal to people with spinal muscular atrophy, but fortunately the doctors fixed me up by inserting a needle in my back and draining my lungs. It wasn’t the most pleasurable experience, but it did the trick. Now, whenever I travel somewhere, I always travel with my medication and purchase travel insurance.

And honestly, things could go wrong in the comfort of your own home, so wondering “what if?” continuously will do you no good. embrace the unexpected.

How do you cope with countries that might not be handicap or wheelchair friendly? 
There are certainly some countries that are much more wheelchair friendly than others. I use the magical powers of Google and speak with other wheelchair users in the area to identify if a destination is available or not before I book a trip. I try to visit places that have available taxis and other transportation because I’m pretty much stuck without it.

Paris is probably the least available place that I’ve been. The metro wasn’t available and there was only one taxi in the whole city that was available to accommodate my needs. We ended up renting this one taxi for an entire day and it cost us about $600 USD. This was crazy expensive, but there really weren’t any other options. I certainly learned to book taxis even more in advancement and research available transportation much more before going somewhere.

Trying to do anything spur of-the-moment as a wheelchair user is next to impossible.

Are there some countries you just can’t go to?
I used to think that any country would be somewhat available if I just tried to make it work hard enough, but it turns out that some countries are next to impossible to navigate with a wheelchair. My friend and I looked at going to some much more extreme destinations like Iran, North Korea, or Jordan, and I couldn’t find any information about accessibility online. I even emailed every trip company that I could find and asked if they knew of any available tours, and they essentially told me that there weren’t any.

Is it expensive to travel with a disability? are there precautions you have to take or added costs for services? 
It is much much more expensive to travel as a wheelchair user. For example, last year I was in Puerto Rico, and while many trips were about $50 USD per person, a wheelchair-accessible trip was $200 USD per person. It’s crazy that they can charge so much more, but companies typically say that the cost is due to the need to put a special lift on the van and make other modifications. Taxis in numerous parts of the world do the same thing.

While traveling the world on $50 USD a day probably wouldn’t be possible in a wheelchair, there are techniques that can be implemented to save a little money. For example, I always book trips way in advancement (+6 months in advance) and I typically can get better deals on flights and hotels by doing this. I also need much more time to plan because I have to plan with accessibility in mind.

Also, rewards points are my best friend! By using SkyMiles and saving $400 USD on a flight, I can afford to go on that ridiculously priced $400 USD available tour.

What guidance would you give to others in your situation?
I would tell them to just opt for it. That’s simpler said than done, but for every problem, there is a solution. If the airline damages your chair, they will fix it. If your chair messes up while you’re at a destination, use the powers of Google and make a list of wheelchair repair shops in the area before you go. This came in really useful for me after my wheelchair charger blew up in London. I just looked at my list of repair shops in the area, called one, and within a couple of hours, I had a brand new charger that worked.

Are there any groups or organizations people ought to know about?
There are several others that are rocking the available travel scene as well. Lonely planet launched a “Travel for All” Google+ community a while back, and they are committed to promoting available tourism. They even launched the first-ever LP guidebook devoted entirely to accessibility this past year.

Also, Tarita’s travel connections is great if you need help planning your available trip. Tarita is a travel agent with multiple sclerosis and she really knows how to plan the ideal trip for any abilities. MobilityWorks is an awesome company that rents wheelchair-accessible vans as well. They have locations in 33 states, so if you’re traveling in the US, then you are set.

If you’re not traveling in the us and need information on accessibility in your chosen destination, contact the local tourism board and they ought to be able to point you in the best direction.

Cory Lee is a 25-year-old travel addict and recent college graduate. He chose to start a wheelchair travel blog because he’s always had a strong passion for traveling. His blog, Curb totally free with Cory Lee, is devoted to sharing the world from a wheelchair user’s perspective.

Become the next Success Story

One of my favorite parts about this job is hearing people’s travel stories. They inspire me, but much more importantly, they also inspire you. I travel a certain way but there are numerous ways to fund your trips and travel the world, and I hope these stories show you that there is much more than one way to travel and that it’s within your grasp to reach your travel goals. here are some other inspiring stories from the community:

How Jim Didn’t let a new impairment change his Travels

How (and Why) This 72-Year-Old is Backpacking the World

How this 70-Year-Old couple Bucked tradition to travel the World

How this Boomer couple Traveled the world for a Year

Foglalja le utazását: Logisztikai javaslatok és trükkök
Foglalja le a járatát
Find a cheap flight by using Skyscanner. It’s my favorite search engine because it searches sites and airlines around the globe so you always know no stone is left unturned.

Foglalja le szállását
Foglalhatja a hostelét a Hostelworld -nál. If you want to stay somewhere other than a hostel, use Booking.com as they consistently return the most affordable rates for guesthouses and hotels.

Ne felejtsd el az utazási biztosítást
Az utazási biztosítás megóvja Önt a betegség, a sérülés, a lopás és a lemondás ellen. Széles körű védelem abban az esetben, ha bármi rosszul fordul elő. Soha nem megyek utazásra nélküle, mivel a múltban sokszor kellett használnom. Kedvenc cégeim, amelyek a legjobb szolgáltatást és értéket nyújtják, a következő:

Biztonság (mindenki számára a legjobb)

Biztosítsa az utazásomat (a 70 év felettiek számára)

Medjet (for additional evacuation coverage)

Készen áll az utazás lefoglalására?
Nézze meg az erőforrás -oldalamat, hogy a legjobb vállalatok használják az utazás során. I list all the ones I use when I travel. They are the best in class and you can’t go wrong using them on your trip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *